Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура: затриманий у ході стрілянини в Києві підозрюється у розкраданні банківських коштів


Затриманий у ході стрілянини в центрі Києва підозрюється у розкраданні банківських коштів, повідомляє прес-служба столичної прокуратури.

«Під час слідчих дій, які відбувалися неподалік станції метро Арсенальна, один з фігурантів кримінального провадження з метою уникнення обшуку його автомобіля намагався втекти. У зв’язку з чим співробітниками спецпідрозділу міліції було здійснено постріли по колесах автівки, для того щоб припинити її рух», – йдеться у повідомленні.

У прокуратурі зазначають, що наразі чоловіка затримано, постраждалих немає.

Прокуратура Києва здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом розкрадання грошових коштів одного зі столичних банків. Сьогодні в рамках розслідування цього провадження правоохоронці проводили низку слідчих дій.

Глава МВС Арсен Аваков також повідомив, що для затримання зловмисників працівники міліції були змушені застосувати зброю, відкривши вогонь по колесах автомобіля. Він зазначив, що стрілянина в центрі міста – «крайній захід, але сьогодні вона була необхідна» для затримання зловмисників.

За його словами, йдеться про викриття банди, підозрюваної в розкраданні близько 170 мільйонів гривень із одного з банків, зловмисників також підозрюють в організації діяльності конвертаційного центру з оборотом близько 1,5 мільярда гривень. Сьогодні відбулось затримання кур’єрів цієї злочинної групи, повідомив глава МВС.

Аваков також зазначив, що в машині вилучено зброю та 500 тисяч гривень.

Раніше повідомлялось про стрілянину в центрі Києва.

XS
SM
MD
LG