Доступність посилання

ТОП новини

Журналіст російського телеканалу йде з посади через «цензуру і пропаганду»


Архівне фото: акція протесту проти редакційної політики «НТВ» в Москві, 2012 рік
Архівне фото: акція протесту проти редакційної політики «НТВ» в Москві, 2012 рік

Російський телеканал «НТВ» достроково розірвав трудовий договір зі своїм кореспондентом у Німеччині Костянтином Гольденцвайгом після його інтерв’ю німецькому телеканалові ZDF, у якому той критично висловився про президента Росії Володимира Путіна, написав у вівторок сам журналіст у фейсбуці.

За його словами, він іще в березні планував піти з каналу, але це мало відбутися через кілька тижнів – та після інтерв’ю, яке він дав у понеділок, 8 серпня, його звільнили вже у вівторок.

«На моєму прикладі товариші показали охочим, як на російському телебаченні працює цензура, самоцензура та пропаганда», – написав він.

«Вибачте за те, що останнім часом я сам іноді брав участь у загальному пропагандистському божевіллі. Висновок банальний, але неминучий: угоди з власним сумлінням добрі тільки тим, що їх усе-таки можна розірвати», – пише журналіст, який працював на «НТВ» з 2002 року.

У розмові з кореспондентом ZDF Гольденцвайг сказав, зокрема, що Володимир Путін почувається ображеним через виключення з «Групи восьми», назвав його цинічним та зацікавленим у тому, щоб нестабільність в Україні зберігалася якомога довше.

На сайті телеканалу тим часом розмістили відеоролик із назвою «Прощавай, Костю!», в якому зібрали фрагменти з репортажів Костянтина Гольденцвайга – за словами коментаторів у фейсбуці, головно тих, у яких журналіст виступав «на догоду політиці каналу». При цьому профіль журналіста вже прибрали з сайту телекомпанії, хоча його збережена копія доступна в пошукових системах.

Телеканал «НТВ», формально незалежний, виступає з позицій, що відповідають позиціям Кремля.

XS
SM
MD
LG