Доступність посилання

ТОП новини

Адвокат російського спецпризначенця хоче оскаржити його арешт у Страсбурзькому суді


Євген Єрофеєв, архівне фото
Євген Єрофеєв, архівне фото

Адвокат затриманого в бою на сході України російського спецпризначенця Євгена Єрофеєва Оксана Соколовська заявила, що оскаржить рішення про його утримання під досудовим арештом у Європейському суді з прав людини.

Раніше в середу, 10 червня, Апеляційний суд Києва відмовив у задоволенні скарги щодо скасування запобіжного заходу у вигляді арешту Єрофеєва.

Такий захід обрав йому, а також іншому затриманому разом із ним російському спецпризначенцеві Олександру Александрову, Шевченківський районний суд Києва 22 травня. Термін арешту визначений до 19 липня.

Тим часом українські агентства повідомляють із посиланням на неназване джерело в Апеляційному суді Києва, що цей суд підтвердив запобіжний захід і Александрову у вигляді арешту ще минулого тижня. Підтверджень або заперечень цієї інформації наразі немає.

Двоє російських військових, поранених і затриманих у перебігу бою поблизу міста Щастя в Луганській області 16 травня, капітан Євген Єрофеєв і сержант Олександр Александров, за їхніми словами, служать у 3-й гвардійській бригаді спецпризначення Головного розвідуправління Генштабу Збройних сил Росії, яка базується в російському місті Тольятті, і були направлені в окуповану частину Луганщини в березні – квітні цього року. Служба безпеки України заявляє, що їх судитимуть за звинуваченнями, пов’язаними з тероризмом.

Після затримання росіян луганські сепаратисти показали виписані на їхні імена новенькі «військові квитки» і заявили, що то бійці їхньої «народної міліції». А в Міністерстві оборони Росії визнали, що обидва затримані були російськими військовослужбовцями, але заявили, що на момент затримання перестали ними бути. Кремль у зв’язку з цим затриманням повторив стандартну формулу російської влади, що «російських військових на Донбасі немає».

XS
SM
MD
LG