Доступність посилання

ТОП новини

Кримчанина, який голодує на Майдані, закликають повернутися «у російську сім’ю»


Сервер Абібулаєв
Сервер Абібулаєв

Російська влада Криму заявляє про готовність допомогти кримчанину, який оголосив голодування у Києві на майдані Незалежності. Для цього його закликають повернутися на півострів. Про це російському агентству «РИА Новости» повідомив «віце-прем’єр» Криму Руслан Бальбек.

«Нам не байдужа доля цієї людини, ми чекаємо його в Криму і готові з задоволенням надати необхідні умови для життя, тому що для російського Криму кожен кримський татарин, який перебуває за межами нашої держави, є частиною нашої дружної кримської і, відповідно, російської багатонаціональної сім’ї», – сказав Бальбек.

Раніше проект Радіо Свобода «Крим. Реалії» повідомляв, що в Києві протягом тижня 56-річний вимушений переселенець із Криму Сервер Абібулаєв голодує на Майдані проти «безладу влади». Чоловік заявляє, що він активіст Євромайдану, виїхав із Криму після його анексії Росією, але зараз йому ніде жити і нічого їсти.

В офісі Уповноваженого президента України у справах кримськотатарського народу повідомили, що їхнє відомство тримає ситуацію на контролі і готове надавати допомогу у вирішенні проблем кримчанина.

XS
SM
MD
LG