Доступність посилання

ТОП новини

HRW закликала розслідувати погрози на адресу російської журналістки


Міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch закликала розслідувати погрози на адресу російської журналістки Олени Мілашиної. Про це йдеться в заяві організації.

Правозахисники особливо відзначають, що погрози спеціальному кореспондентові «Нової газети» надійшли через інформаційне агентство «Грозний-інформ», пов’язане з керівництвом Чечні. У статті заступник директора агентства Мавсар Вараєв ставить в один ряд журналістку Анну Політковську, опозиціонера Бориса Нємцова і кореспондента «Нової газети». «Цілком імовірно, що наступною сакральною жертвою стане саме Олена Мілашина», – пише Вараєв.

Засудила погрози фізичної розправи на адресу кореспондента «Нової газети» і американська правозахисна організація «Комітет захисту журналістів».

«У світлі сумного досвіду загибелі журналістів російській владі слід всерйоз поставитися до цих погроз, публічно засудити їх і провести розслідування, а також гарантувати недоторканність Олени Мілашиної», – заявила куратор європейського і центральноазійського напрямів «Комітету захисту журналістів» Ніна Огнянова.

Мілашина відома своїми журналістськими розслідуваннями у сфері прав людини і корупції в північнокавказькому регіоні, який є найнебезпечнішим місцем для журналістської діяльності в Росії.

Наприкінці квітня вона написала про підготовку весілля вже одруженого керівника одного з відділів поліції Чечні і неповнолітньої дівчини. Мілашина змушена була покинути Чечню через погрози, а «Нова газета» зупинила свою роботу в цій республіці у складі Росії.

XS
SM
MD
LG