Доступність посилання

ТОП новини

ДСНС: на нафтобазі на Київщині осередків відкритого вогню немає


Пожежа на нафтобазі компанії «БРМС-нафта» біля Василькова, 10 червня 2015 року
Пожежа на нафтобазі компанії «БРМС-нафта» біля Василькова, 10 червня 2015 року

Голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін заявляє, що на території нафтобази «БРСМ» на Київщині осередків відкритого вогню немає.

«Нині під контролем рятувальників перебуває 100% території бази, вогнищ відкритого горіння на території бази немає. Рятувальники здійснюють охолодження резервуарів і проливання всієї території бази», – зазначив він.

Пожежа на нафтобазі «БРСМ-нафта» спалахнула 8 червня у другій половині дня, 9-11 червня на місці займання сталися вибухи.

Станом на 11:00 11 червня повідомлялось, що на нафтобазі горить 3 ємності об’ємом 800 кубічних метрів, немає загрози розповсюдження вогню в бік нафтобази KLO та військової частини, які розташовані поруч, пожежники контролювали 50% території нафтобази. Станом на 9:00 12 червня рятувальники розпочали проводити пінні атаки, продовжували горіти три резервуари ємністю 900 кубометрів.

У результаті пожежі загинули 5 людей.

МВС відкрило провадження за статтею «порушення правил безпеки на вибухонебезпечних підприємствах або вибухонебезпечних цехах».

У МВС розглядають кілька версій причин пожежі: грубі порушення правил зберігання нафтопродуктів, навмисний підпал. У компанії «БРСМ-нафта» основною версією пожежі на нафтобазі називають навмисний підпал.

XS
SM
MD
LG