Доступність посилання

ТОП новини

Фіскальна служба з кінця квітня веде досудове слідство щодо засновника газети «Вести» – агентство


Державна фіскальна служба ще з 28 квітня проводить досудове слідство відносно засновника газети «Вести» – ТОВ «Вести Масс-медиа», кінцевим бенефіціаром якої виступає головний редактор газети Ігор Гужва, інформує агентство «Інтерфакс-Україна» з посиланням на відповідь ДФС на його запит.

Як мовиться в документі, слідство проводиться за фактами фіктивного підприємництва та легалізації прибутків, отриманих злочинним шляхом, які перераховувалися на рахунки ТОВ «Вести Масс-медиа», за ознаками злочинів, передбачених частиною 2 статті 205 (фіктивне підприємництво) і частиною 3 статті 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) Кримінального кодексу.

ДФС зазначила, що, згідно з вимогами законодавства, надати інформацію про вжиті заходи для розслідування і про результати такого розслідування не є можливим.

Агентство звернулося до фіскальної служби з запитом у зв’язку з публікаціями в цій газеті матеріалів про масові допити її співробітників.

Російськомовна газета «Вести» є найбільшою безкоштовною газетою в Україні. Цю газету звинувачують у тому, що вона є інструментом російської пропаганди і «становить загрозу національній безпеці України». Газета заперечує ці звинувачення.

XS
SM
MD
LG