Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко відзначає важливість територіальної оборони


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)

Президент Петро Порошенко на нараді за підсумками командно-штабного навчання з територіальної оборони відзначив важливість територіальної оборони у загальному комплексі заходів забезпечення обороноздатності держави.

«Територіальна оборона має низку суттєвих переваг над іншими військовими засобами», – заявив він, як повідомляє прес-служба голови держави.

За словами президента, правильна організація територіальної оборони може вивільнити деякі бойові частини від невластивих їм функцій і завдань, зокрема, пов’язаних із охороною військових та важливих державних об’єктів, утриманням маршрутів пересування та маневру військ тощо.

«Органи управління та підрозділи сил територіальної оборони, які досконало знають свою місцевість та соціально-політичну ситуацію в зонах чи районах їхньої відповідальності, мають перевагу в боротьбі з диверсійно-розвідувальними групами противника та незаконними військовими формуваннями», – сказав Порошенко.

Президент, який також є верховним головнокомандувачем Збройних сил, зазначив, що утримання сил тероборони обходиться для держави значно дешевше, ніж утримання регулярних військ, наприклад, у США – в 6 разів, в Данії та Німеччини – в 10 разів, оскільки основними джерелами їхнього забезпечення є місцеві ресурси та матеріально-технічні запаси місцевих військових баз.

Він також звернув увагу на необхідність враховувати особливості досвіду гібридної війни. «Реалії сьогодення вимагають пошуку нових шляхів і механізмів суттєвого оновлення системи територіальної оборони України, підвищення її ефективності та функціонування», – наголосив голова держави.

Батальйони територіальної оборони, що входять до складу Збройних сил, почали створювати в Україні у травні минулого, 2014 року, після початку антитерористичної операції в частині Донбасу.

XS
SM
MD
LG