Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко і Байден обговорюють допомогу США на обороноздатність армії


Джо Байден (л) і Петро Порошенко (п), архівне фото
Джо Байден (л) і Петро Порошенко (п), архівне фото

Президент України Петро Порошенко і віце-президент США Джо Байден у телефонній розмові обговорили, серед іншого, процес надання Вашингтоном допомоги для зміцнення обороноздатності української армії, повідомила прес-служба голови держави.

Президент України звернувся до віце-президента США як до голови Сенату з проханням підтримати таку законодавчу ініціативу, мовиться в повідомленні.

Співрозмовники також обговорили можливості подальшої макрофінансової підтримки України, і Порошенко запевнив у незворотності курсу реформ в Україні і боротьби з корупцією, інформує прес-служба.

Співрозмовники наголосили на важливості єдності цивілізованого світу в підтримці України. «Йдеться не лише про територіальну цілісність і суверенітет України. Якщо ми не переможемо, то світ чекають геополітичні катаклізми», – заявив Петро Порошенко.

Він подякував США за тверду позицію, висловлену під час нещодавнього саміту «Групи семи», що, зокрема, відображено в заяві її лідерів щодо можливого продовження санкцій у разі, якщо Росія піде далі в порушенні мінських домовленостей. Співрозмовники обговорили важливість визначення наступних кроків і заходів у разі подальшої ескалації ситуації на Донбасі, повідомляє прес-служба.

США є одним із найміцніших союзників України в її протистоянні агресії Росії і надають допомогу в різних галузях, хоча наразі відмовляються продавати Києву озброєння летальної дії.

XS
SM
MD
LG