Доступність посилання

ТОП новини

Чечоткін про нафтобазу: загрози вибуху немає, але можливе самозаймання


Голова ДСНС Микола Чечоткін на місці пожежі під Києвом, 10 червня 2015 року
Голова ДСНС Микола Чечоткін на місці пожежі під Києвом, 10 червня 2015 року

Загрози вибуху на нафтобазі у васильківському районі Київщини наразі немає, але можливе самозаймання. Про це, як передає сайт Державної з надзвичайних ситуацій, заявив голова відомства Микола Чечоткін.

«Загрози вибуху наразі немає. Проте існує загроза самозаймання ємності, яка фітілює. За нашими прогнозами, до кінця дня ця ємність припинить процес фітілювання. Наразі охолодження та гасіння ємностей не здійснюється. Проводиться спостереження та охолодження трубопроводів, через які здійснюється перекачування пального», – повідомив Чечоткін.

За його словами, триває перекачування дизельного палива з двох резервуарів ємністю 900 кубометрів нафтобази «БРСМ» в резервуари нафтобази «KLO». Всього перекачали понад тисячу кубометрів дизпалива.

На території нафтобазами перебуває 128 рятувальників та 42 одиниці техніки, додав голова ДСНС.

У Васильківському районі Київської області 8 червня сталося загоряння одного із резервуарів з пальним на нафтобазі компанії «БРСМ». Незабаром загорілись ще кілька резервуарів з подальшими вибухами. Через пожежу загинуло п’ятеро людей, 15 поранені. У МВС розглядають чотири версії причин пожежі: порушення правил безпеки при експлуатації обладнання для перекачування та змішування пально-мастильних матеріалів, недотримання персоналом технологічного процесу, навмисний підпал з метою дискредитації компанії «БРСМ-нафта» і підпал з метою приховання розтрати керівництвом компанії «БРСМ» пально-мастильних матеріалів і отримання страхових компенсацій.

XS
SM
MD
LG