Доступність посилання

ТОП новини

ДСНС: на нафтобазі залишаються незначні осередки горіння біля однієї ємності з бензином


Фото ілюстраційне
Фото ілюстраційне

У Державній службі з надзвичайних ситуацій повідомляють про те, що на території нафтобази у Київській області наразі спостерігаються лише незначні осередки горіння біля ємності з бензином, звідки й витікає паливо. Про це повідомив директор Департаменту організації заходів цивільного захисту ДСНС Михайло Маюров.

«Факельне горіння резервуару об’ємом 900 кубічних метрів з дизельним пальним самоліквідувалося. Проте існує загроза повторного самозагорання. Таким чином на території нафтобази спостерігаються лише незначні осередки горіння знизу біля ємності 900 кубометрів з бензином, де відбувається витік палива», – сказав Маюров.

За його словами, на місці ліквідації пожежі на території нафтобази «БРСМ» триває процес перекачування дизельного пального з двох резервуарів по 900 кубометрів кожна до резервуарів нафтобази «КЛО». Всього перекачали близько 1 тисячі 400 кубометрів дизпалива.

Крім того, на територію нафтобази привезли 5 тонн сорбентів. Тривають роботи з очищення ґрунту навколо бази від нафтопродуктів.

Раніше сьогодні голова ДСНС Микола Чечоткін заявив, що загроза самозаймання резервуарів на нафтобазі під Києвом зберігається, але ймовірність вибухів він виключив.

Загоряння одного із резервуарів з пальним на нафтобазі компанії «БРСМ» сталося 8 червня у Васильківському районі Київської області. Незабаром загорілись ще кілька резервуарів з подальшими вибухами. Через пожежу загинули п’ятеро людей, 15 поранені. У МВС розглядають чотири версії причин пожежі: порушення правил безпеки при експлуатації обладнання для перекачування та змішування пально-мастильних матеріалів, недотримання персоналом технологічного процесу, навмисний підпал з метою дискредитації компанії «БРСМ-нафта» і підпал з метою приховання розтрати керівництвом компанії «БРСМ» пально-мастильних матеріалів і отримання страхових компенсацій.

XS
SM
MD
LG