Доступність посилання

ТОП новини

У Мінську розпочалася зустріч контактної групи – речниця Кучми


Леонід Кучма та Гайді Тальявіні у Мінську, архівне фото
Леонід Кучма та Гайді Тальявіні у Мінську, архівне фото

У Мінську розпочалася зустріч учасників тристоронньої контактної групи з участю представників угруповань «ДНР» та «ЛНР», повідомила речниця представника України Леоніда Кучми Дарія Оліфер.

За її словами, на засіданні будуть заслухані доповіді координаторів від ОБСЄ підгруп з питань безпеки, а також з гуманітарних та політичних питань.

Раніше сьогодні у Мінську завершилися засідання трьох робочих підгруп з політичних питань, гуманітарних питань та питань безпеки. Засідання відбувалися у закритому для преси режимі.

Напередодні представник України у контактній групі Леонід Кучма повідомив, що Росія наполягає на розширенні формату тристоронньої контактної групи щодо врегулювання в частині Донбасу через участь у ній як окремих сторін також представників угруповань «ДНР» і «ЛНР».

Тристоронню контактну групу створили за результатами переговорів керівників країн «нормандської четвірки» – України, Росії, Німеччини і Франції. Її членами є Україна, Росія і ОБСЄ. У частині засідань групи також беруть участь представники донецьких і луганських сепаратистів.

XS
SM
MD
LG