Доступність посилання

ТОП новини

Путін: Росія впливає на «ДНР» і «ЛНР», а от ЄС і США не впливають на Київ


Саулі Нійністе (л) і Володимир Путін (п) на прес-конференції в Ново-Огарьові під Москвою, 16 червня 2015 року
Саулі Нійністе (л) і Володимир Путін (п) на прес-конференції в Ново-Огарьові під Москвою, 16 червня 2015 року

Президент Росії Володимир Путін стверджує, що Москва задля виконання мінських домовленостей чинить вплив на «ДНР» і «ЛНР» – збройні сепаратистські угруповання, визнані в Україні терористичними.

Натомість Європейський союз і Сполучені Штати Америки не чинять належного впливу на «київську владу», щоб домогтися виконання нею мінських домовленостей, заявив він після зустрічі під Москвою з президентом Фінляндії Саулі Нійністе.

Як заявив Путін, виконання кожного пункту цих домовленостей Україна мусить узгоджувати з проросійськими сепаратистами.

На Заході постійно звертають увагу, що в той час як Україна виконує більшу частину своїх зобов’язань за мінськими домовленостями, саме Росія і підтримувані нею сепаратисти постійно порушують їх. Це, зокрема, є причиною того, що США і ЄС через невиконання мінських домовленостей планують продовжити чинність санкцій, накладених минулого, 2014 року на Росію і сепаратистів.

Крім того, Київ наголошує, що політичні переговори й діалог можливі тільки з легітимними представниками частин сходу України, обраними на місцевих виборах за українським законодавством і під міжнародним спостереженням та з участю в цих виборах вимушених переселенців із окупованих територій, але не з ватажками терористичних організацій, які захопили ці території збройною силою за підтримки Росії.

XS
SM
MD
LG