Доступність посилання

ТОП новини

За добу на Донбасі поранені шість військових – Лисенко


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

За минулу добу внаслідок бойових дій на сході України загиблих у лавах сил АТО немає, шість військових поранені, повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

За його словами, за минулу добу ситуація в зоні АТО дещо стабілізувалася – кількість обстрілів знизилася. «Водночас противник не припиняє застосовувати важке озброєння – великокаліберну артилерію та міномети, а також бронетехніку (зокрема, танки). Внаслідок цього сили АТО завжди залишають за собою право на вогонь у відповідь в рамках мінських домовленостей», – сказав речник.

Як заявив Лисенко, на Маріупольському напрямку точкою зіткнення залишається Широкине, де позиції сил АТО бойовики обстрілювали зі стрілецької зброї, а згодом із мінометів й артилерії.

«На Донецькому напрямку найбільш активні бойові дії велися в районі аеропорту, Мар’їнки і Красногорівки. Слід відзначити активізацію роботи ворожих снайперів, які розташувалися у селищі Спартак і намагаються дошкулити нашим воїнам, чиї позиції розташовані північніше», – сказав речник.

Він додав, що на Луганському напрямку періодичні перестрілки прокотилися по всій лінії зіткнення на цій ділянці. «Найбільш неспокійно було вчора ввечері у Кримському, де противник застосував БМП і 120-мм міномети», – заявив Лисенко.

Сепаратисти на своїх сайтах звинувачують сили АТО в обстрілах своїх позицій, але заявляють про зменшення кількості обстрілів через поновлення мінських переговорів.

16 червня у Мінську без прориву завершився черговий раунд консультацій Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі та трьох її робочих підгруп. За підсумками переговорів спеціальний представник ОБСЄ Гайді Тальявіні заявила, що «прогрес був досягнутий, атмосфера також була більш конструктивною, ніж на попередній зустрічі».

Чергова зустріч усіх підгруп та Тристоронньої контактної групи відбудеться вже наступного тижня.

Мінські угоди, укладені в лютому, передбачають припинення вогню на Донбасі, також відведення важкого озброєння від лінії розмежування. Проте угоди повністю не виконуються, сторони конфлікту звинувачують одна одну в порушенні домовленостей.

XS
SM
MD
LG