Доступність посилання

ТОП новини

Силові відомства просять у Мінфіну додаткових 17 мільярдів – Яресько


Міністерство фінансів України шукатиме змоги скоротити видатки, аби в рамках держбюджету знайти для силових відомств додаткові 17 мільярдів гривень, заявила міністр фінансів Наталія Яресько.

«До нас вже надійшли запити, включно з Міністерством оборони, від відомств, відповідальних за оборону і правоохоронну діяльність, на 17 мільярдів гривень. Із яких 8,5 мільярдів гривень – це Міноборони», – сказала Яресько під час засідання уряду.

Вона доручила Державній фіскальній службі збільшити надходження до бюджету через закриття податкових ям, зменшення контрабанди на кордоні та зменшення тіньової економіки.

«Таким чином в межах бюджету ми зможемо знайти фіскальний підхід до потреб Міноборони та зможемо прискорити індексацію», – каже міністр.

У травні Яресько уже повідомляла, що силові відомства просять Міністерство фінансів надати додаткове фінансування на 17 мільярдів гривень. За її словами, тоді до міністерства звернулися 10 відомств, що опікуються обороною та правоохоронною діяльністю в Україні.

Напередодні Міноборони звернулось до Кабінету міністрів із проханням додатково виділити 7,7 мільярда гривень цього року «у зв’язку зі зростанням чисельності особового складу Збройних сил України».

XS
SM
MD
LG