Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко запросив Тоні Блера долучитися до роботи дорадчої міжнародної ради реформ


Тоні Блера
Тоні Блера

Президент України Петро Порошенко запросив колишнього прем’єра Великої Британії Тоні Блера поділитися його досвідом державного управління в рамках дорадчої міжнародної ради реформ при президенті України.

За повідомленням прес-служби президента, під час зустрічі з Порошенком Тоні Блер висловив свою підтримку Україні, її незалежності, суверенітету та територіальній цілісності.

«Ви постали зараз перед великими викликами як у безпеці, так і у реформах», – зазначив він.

Британський політик наголосив, що світова спільнота має велике бажання підтримати Україну.

У лютому президент України Петро Порошенко створив дорадчу міжнародну раду реформ і призначив її головою колишнього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі.

У травні Порошенко затвердив положення про дорадчу міжнародну раду реформ та її персональний склад, до якої, зокрема, ввійшли: колишній міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт (за згодою), голова комітету Європейського парламенту у закордонних справах Ельмар Брок (за згодою) ,екс-прем’єр-міністр Словаччини Мікулаш Дзурінда (за згодою), професор Андерс Ослунд (за згодою) та член Європейського парламенту Яцек Саріуш-Вольський (за згодою).

Згідно з указом, дорадча міжнародна рада реформ є консультативним органом при президентові України, основним завданням якого є надання пропозицій і рекомендацій щодо здійснення в Україні реформ на основі кращого міжнародного досвіду.

XS
SM
MD
LG