Доступність посилання

ТОП новини

У Раді зареєстроване подання на звільнення Наливайченка


Голова СБУ Валентин Наливайченко
Голова СБУ Валентин Наливайченко

Президент України подав до Верховної Ради проект постанови про звільнення Валентина Наливайченка з посади голови Служби безпеки України.

Документ № 2110а від 18 червня оприлюднений на сайті парламенту.

«Відповідно до пункту 14 частини першої статті 106 Конституції України вношу подання про звільнення Валентина Наливайченка з посади голови Служби безпеки України. Представляти це подання на пленарному засіданні Верховної Ради України уповноважується представник Президента України у Верховній Раді України Степан Кубів», – мовиться у поданні за підписом Порошенка від 17 червня.

Президент України Петро Порошенко збирав 17 червня лідерів фракцій парламенту, щоб обговорити ймовірну відставку голови СБУ Валентина Наливайченка.

15 червня стало відомо, що Наливайченка можуть звільнити з посади. У парламентській більшості не було одностайної позиції з цього питання, проте у «Блоці Петра Порошенка» звільнення назвали неминучим. 15 червня відбулося засідання фракції «Блок Петра Порошенка», де обговорювали питання відставки Наливайченка.

На цю ж тему:

16.06.2015
Хто домагається відставки Наливайченка з посади голови СБУ?

Депутати, делеговані у президентську фракцію від партії «Удар», не згодні голосувати за відставку чинного голови СБУ далі
XS
SM
MD
LG