Доступність посилання

ТОП новини

У питанні реформ влада має радикалізуватися – Пасхавер


Олександр Пасхавер
Олександр Пасхавер

Українська влада проводить реформи, але повільно, нерішуче і громадяни не відчувають позитивних змін. Про це в ефірі Радіо Свобода сказав відомий економіст, президент Центру економічного розвитку, радник президента України Олександр Пасхавер.

«А – реформи йдуть, Б – вони йдуть повільніше, ніж ми того чекали, В – вони йдуть нерішуче, тобто найбільш важливі елементи реформ віднесені на майбутнє. І їхній результат ніяк не відчувають пересічні громадяни, можливо, вони й відчувають, але негативний», – розповів Пасхавер.

На його думку, нинішня українська влада складається з помірних політиків і в проведені реформ їй не вистачає радикалізму.

«Поміркованість – це не так вже й погано, але якщо влада хоче довго жити, то вона повинна радикалізуватися», – вважає Пасхавер.

Він уточнив, що швидкі реформи у Грузії проводили саме радикали.

Такими економіст вважає Міхеїла Саакашвілі та Каху Бендукідзе.

На початку червня президент України Петро Порошенко заявив, що не задоволений темпами реформ і вважає, що потрібно прискорити темпи реформ. Під час виступу із щорічним посланням до Верховної Ради Порошенко зазначив, що не задоволений роботою Кабінету міністрів, Верховної Ради і своєю також. Спільним, за його словами, завданням є «подвоїти і потроїти» зусилля задля змін в Україні.

XS
SM
MD
LG