Доступність посилання

ТОП новини

США закликають до спільного з Європою вирішення конфлікту в Україні


Вікторія Нуланд, архівне фото
Вікторія Нуланд, архівне фото

Помічник державного секретаря США Вікторія Нуланд заявляє, що з урахуванням нинішніх реалій США і Європа мають знайти спільне вирішення конфлікту в Україні.

Після зустрічі у Празі з міністром закордонних справ Чехії Лубоміром Заоралеком вона заявила: «Ми дійшли згоди щодо потреби не допустити ескалації насилля в Україні. Європа і США повинні й надалі координувати свої дії й розгортати спільні зусилля для пошуків вирішення конфлікту в Україні».

Помічник держсекретаря США перебуває у Празі з офіційним візитом у рамках програми «Стратегічний діалог Чехія – США». До головних тем чесько-американських переговорів належить тема конфлікту в Україні і співпраці з НАТО.

Програма «Стратегічний діалог Чехія – США» була започаткована 2008 року, щорічні зустрічі політиків відбуваються по черзі у Вашингтоні і Празі.

Уряд Чехії хоч і не дуже охоче, але підтримує санкції Європейського союзу, що їх накладають проти Росії і сепаратистів через агресію Москви на сході України, а перед тим через окупацію і спробу анексії Криму. Водночас чеський уряд різко критикує президента країни Мілоша Земана за його проросійські заяви з засудженням цих санкцій, нагадуючи, що в Чехії зовнішня політика є прерогативою уряду.

XS
SM
MD
LG