Доступність посилання

ТОП новини

ЄС продовжив санкції через анексію Криму – офіційно


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

19 червня Рада Євросоюзу до 23 червня 2016 року продовжила обмежувальні заходи у відповідь на незаконне приєднання Криму і Севастополя.

Як ідеться в офіційному повідомленні, санкції включають заборону на імпорт товарів, що походять із Криму чи Севастополя, а також експорт із країн Євросоюзу на окуповану територію; інвестиції до цих регіонів, що «означає, що ані європейські, ані базовані в ЄС компанії не можуть купляти нерухоме майно або іншу власність у Криму».

Під обмеження також підпадає туристична галузь окупованої території, «зокрема, європейські круїзні судна не можуть заходити в порти на Кримському півострові, за винятком аварійної ситуації».

Євросоюз знову повторив свою позицію щодо засудження анексії Росією Криму і Севастополя і наголосив на продовженні політики невизнання таких дій.

Постійні представники країн Європейського союзу на зустрічі у Брюсселі 17 червня погодилися продовжити санкції через анексію Росією Криму ще на рік. Ці представники також схвалили продовження економічних санкцій проти Росії ще на шість місяців, до кінця січня 2016 року.

XS
SM
MD
LG