Доступність посилання

ТОП новини

Смедляєв: суд у справі голови регіонального меджлісу в Криму перенесли


У Криму засідання суду у справі глави регіонального меджлісу Красноперекопська Саніє Аметової перенесли на 25 липня, повідомив проекту Радіо Свобода «Крим. Реалії» глава ЦВК Курултаю кримських татар Заїр Смедляєв.

За його інформацією, розгляд справи Аметової почалося 18 липня, але незабаром, як у випадку з імамом села Долинка, суд ухвалив рішення про перенесення засідання «у зв’язку з необхідністю більш ретельного вивчення матеріалів справи і виклику свідків».

Смедляєв, присутній на засіданні, зазначив, що основна причина відстрочки розгляду справи в суді – «халатний підхід співробітників поліції до складання протоколу».

«Треба розуміти, що заборони на проведення мітингу не було. Не було судових приставів, які попередили б про рішення суду і відповідальність. Але, в результаті, люди брали участь у молебні і поклали квіти, на це не потрібен дозвіл», – сказав Смедляєв.

18 червня Красноперекопський районний суд переніс слухання ще в одній справі – імама села Долинка Юнуса Неметуллаєва, якого також звинувачують в організації траурного мітингу 18 травня 2015 року. Суд скористався аналогічним формулюванням для перенесення засідання на 25 липня.

Кримські правоохоронці традиційно офіційно не коментують подібні судові процеси.

Щорічно в Криму з нагоди річниці Дня депортації проходили масові заходи, у тому числі жалобний мітинг у центрі кримської столиці. Але після анексії півострова Росією в березні 2014 року проведення подібних акцій заборонили. Цього року Меджліс кримськотатарського народу також отримав від місцевої влади відмову на проведення мітингу.

XS
SM
MD
LG