Доступність посилання

ТОП новини

Росія впливає на «ДНР» і «ЛНР» – Лавров


Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров
Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров

Росія має політичний вплив на угруповання «ДНР» та «ЛНР», заявив очільник російського МЗС Сергій Лавров у кулуарах економічного форуму в Санкт-Петербурзі.

«Вплив у нас на них є, безумовно. Вони певною мірою від нас залежать: взяти тільки одну гуманітарну допомогу, яку, крім нас, в таких обсягах ніхто більше туди не постачав. І, звичайно, вони залежать від нас і в політичному плані, тому що ми виступаємо за те, щоб їхні законні права як частини українського народу поважалися в контексті цього врегулювання», – сказав Лавров в інтерв’ю РБК-ТВ.

Лавров додав, що вплив Росії «не є стовідсотковим», адже Кремль, за його словами, «не має морального права диктувати їм будь-які дії і кроки».

«Але ми домоглися від них головного, що попри проведені референдуми про суверенітет, вони після досягнення мінських домовленостей виступили за те, щоб шукати вирішення своїх проблем в рамках української держави, за умови, звичайно, що мінські домовленості будуть повністю виконані», – сказав Лавров.

16 червня президент Росії Володимир Путін стверджував, що Москва задля виконання мінських домовленостей чинить вплив на «ДНР» і «ЛНР» – збройні сепаратистські угруповання, визнані в Україні терористичними.

XS
SM
MD
LG