Доступність посилання

ТОП новини

Російські бомбардувальники загрожують безпеці цивільної авіації – командувач зі США


Російський стратегічний бомбардувальник-ракетоносець Ту-95, архівне фото
Російський стратегічний бомбардувальник-ракетоносець Ту-95, архівне фото

Дедалі інтенсивніші польоти російських бомбардувальників у небі Європи створюють загрозу безпеці цивільної авіації, заявив командувач стратегічної ударної авіації США генерал-лейтенант Стівен Вілсон.

Російські бомбардувальники в таких польотах біля берегів Британії, країн Балтії і Скандинавії порушують міжнародні норми, наголосив чільний американський командувач, перебуваючи в Лондоні.

Зокрема, бомбардувальники з Росії, які наближаються до повітряного простору країн Європи, не подають політних планів, не вмикають транспондери – радіовідповідачі, якими літаки позначають себе в цивільному повітряному русі, – і не підтримують контактів із цивільними авіадиспетчерами, передає слова генерала агентство «Асошієйтед прес».

Як наголосив командувач, через велику кількість літаків цивільної авіації, які здійснюють польоти в небі Європи, такі дії росіян ставлять ці цивільні польоти під загрозу.

Мотиви таких дій Росії невідомі, і ця тенденція викликає занепокоєння, додав американський генерал.

Протягом останнього року Росія різко збільшила свою військову присутність у багатьох частинах світу поза своєю територією. Зокрема, російські військові літаки ледь не спричинили кілька авіакатастроф, коли летіли біля напружених авіатрас поблизу берегів країн Європи, в першу чергу в Балтиці і на півночі континенту, з вимкненими транспондерами й через це ставали практично «невидимі» для диспетчерів цивільної авіації. Росія ж стверджує, що не порушує міжнародних норм і прави

XS
SM
MD
LG