Доступність посилання

ТОП новини

Президент Чехії виступає проти квот ЄС на мігрантів


Мілош Земан, архівне фото
Мілош Земан, архівне фото

Президент Чехії Мілош Земан виступив проти обов’язкових квот на прийняття мігрантів, які хоче запровадити Європейський союз для країн-членів ЄС.

«Я принципово проти мігрантських квот, які готує Європейський союз», – заявив він на засіданні парламенту країни.

На думку Земана, потрібно, щоб Чехія «в рамках своїх можливостей допомагала біженцям або на їхній землі, або ж на теренах їхніх сусідів».

Як конкретний крок на шляху допомоги біженцям він запропонував вислати до Йорданії чеський польовий шпиталь. В Йорданії зараз перебуває 600 тисяч біженців із Сирії, додав чеський президент.

Більшість чеських політиків, включно з лідером владної коаліції, головою партії соціальних демократів, прем’єром Богуславом Соботкою підтримує позицію Мілоша Земана у ставленні до мігрантських квот ЄС.

Натомість голова чеської опозиційної партії християнських демократів-народовців KDU-ČSL Павел Белобрадек вважає, що в Чехії є місце для біженців.

«Це мають бути люди, які хотітимуть у нас жити, поділяти наші цінності і спосіб життя, будуть здатні увійти до нашого суспільства, ідентифікуються з демократією, свободою слова і віросповідання, визнаватимуть рівність перед законом – таких ми вітаємо. Наприклад, біженців з України чи сирійських або іракських християн», – вважає чеський політик.

У Євросоюзі збираються запровадити норму, за якою мігрантів, що масово прибувають до південних країн союзу, в першу чергу Італії і Греції, мають розподіляти по всіх країнах-членах.

XS
SM
MD
LG