Доступність посилання

ТОП новини

Єврокомісія надасть для переселенців на Харківщині майже 1,8 мільйона євро


Одна з гуманітарних місій у Харкові
Одна з гуманітарних місій у Харкові

Представництво Європейської комісії в Україні протягом найближчих тижнів надасть на потреби вимушених переселенців у Харківській області майже 1,8 мільйона євро, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

«Оскільки ми плануємо надати фінансову допомогу харківському регіону, щоб можна було вирішувати питання життя внутрішньо-переміщених осіб, то я вважав для себе за потрібне, як комісар, що відповідає, зокрема, і за ці питання, особисто дізнатися, в чому полягають реальні потреби, реальні виклики, щоб наша допомога була більш цілеспрямованою», – наголосив у Харкові єврокомісар із питань Європейської політики сусідства і переговорів про розширення ЄС Йоганнес Ган.

За словами директора Харківської правозахисної групи Євгена Захарова, ця громадська організація адмініструватиме використання європейських коштів з кількох гуманітарних, соціальних та правозахисних напрямків, що безпосередньо стосуються життя переселенців на Харківщині.

«Через благодійний фонд будуть придбані ліки та медичні засоби для хворих на СНІД, діабет, туберкульоз, гепатит C, серцево-судинні захворювання, для потреб вагітних жінок і на такі дорогі процедури, як гемодіаліз та інші види діалізу», – розповів Радіо Свобода Євген Захаров.

Єврокомісія підтримала і установи соціального захисту Харкова, куди привезли особливих переселенців з Донбасу.

Євген Захаров додав, що цей проект передбачає також виділення коштів для придбання мобільних надувних наметів тимчасового житла для переселенців, які там зможуть жити в найскрутніший час.

«Це пересувні будинки, фактично намети, їх п’ять. Кожен розрахований на двадцять місць. Це намети з Німеччини, вони доволі комфортні і повністю на автономному забезпеченні», – зазначив Захаров.

Окремі напрямки європейського фінансування призначені для харківських волонтерів – табору для переселенців «Ромашка», організації «Станція Харків» та благодійного фонду «Благо».

XS
SM
MD
LG