Доступність посилання

ТОП новини

Гідні бійці роти МВС «Торнадо» служитимуть далі – Аваков


Гідні бійці роти МВС «Торнадо», які чесно виконували свій обов’язок, після переатестації будуть зараховані в інший міліцейський підрозділ. Про це у Facebook написав міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

«Ще вчора виконувач обов’язків командира «Торнадо» Микола Цукур чітко і ясно заявив, що підрозділ виконує всі накази міністра, підпорядкований керівництву і перебуває в складі сил АТО. Інспекційна група на чолі з двома заступниками міністра – генералами Яровим і Руденком, яка прибула сьогодні на місце, це повністю підтвердила», – твердить Аваков.

«Тому, хто був з тобою в бою, можна довіряти» – Вадим Троян про «Торнадо»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:04 0:00

«Звісно, бійці схвильовані арештами командира і кількох товаришів по службі, але повністю виконують всі команди і підкоряються військовій дисципліні», – наголосив міністр.

Аваков також додав, що «проблеми нерозуміння між бійцями підрозділу і військовою прокуратурою вичерпані», ці проблеми «створені штучно непрофесійними і некоректними діями суміжників».

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков 18 червня підписав наказ про розформування роти «Торнадо», що зараз служить в зоні АТО.

17 червня головний військовий прокурор України Анатолій Матіос заявив, що в роті «Торнадо» виникла злочинна група, яка на Луганщині незаконно утримувала місцевих жителів, вчиняючи проти них насильницькі дії: побої, катування, спричинення тілесних ушкоджень і особливо жорстоке сексуальне насильство за вказівкою й безпосередньої участі командира роти Руслана Онищенка.

Матіос також заявив, що після затримання підозрюваних порушників підрозділ вийшов із покори владі і погрожує відкрити вогонь на ураження в разі спроби наблизитися до місця дислокації роти для здійснення там процесуальних дій, у чому має підтримку декого з народних депутатів.

У роті у відповідь пов’язали затримання її командира з діяльністю підрозділу щодо затримання потягів, які, на думку бійців, «везуть контрабанду» на окуповані території чи з них. У Луганській обласній військово-цивільній адміністрації назвали такі дії роти незаконними.

XS
SM
MD
LG