Доступність посилання

ТОП новини

Підозрюваний у вбивстві дев’яти людей у США постає перед судом


Ділан Руф після затримання, фото 18 червня 2015 року
Ділан Руф після затримання, фото 18 червня 2015 року

У США вперше постав перед судом 21-річний білий чоловік, якого звинувачують у вбивстві дев’яти афроамериканців під час служби в церкві у штаті Південна Кароліна.

Ділан Руф, виступаючи перед судом через відеозв’язок зі в’язничної камери, відповів на формальні запитання про ім’я, вік чи працю – заявивши, що безробітний.

На прямі звертання родичів кількох із убитих він реагував без емоцій. Дехто з цих родичів заявив, що прощає його.

Суддя встановив Діланові Руфу можливість вийти з-під варти під заставу в 1 мільйон доларів за одним звинуваченням, що стосується володіння чи застосування зброї. Але він не має повноважень уможливити заставу за звинуваченнями в самих убивствах, тому Руф у будь-якому разі лишається за ґратами. Можливість встановити заставу за всіма звинуваченнями розгляне пізніше суд вищого рівня.

Поліція міста Чарлстона, де сталося вбивство, розслідує його як злочин на ґрунті ненависті. У Міністерстві юстиції США, зі свого боку, повідомили, що теж розслідують його як можливий випадок внутрішньодержавного тероризму.

За даними правоохоронців, Ділан Руф сидів у середу, 17 червня серед вірних усередині храму Африканської методистської єпископальної церкви «Еммануїл» у Чарлстоні, а потім відкрив стрілянину. Унаслідок неї загинули шість жінок і троє чоловіків, серед них пастор церкви Клемента Пінкні, яка також була депутатом Сенату штату Південна Кароліна від Демократичної партії.

XS
SM
MD
LG