Доступність посилання

ТОП новини

За добу бойовики 48 разів обстріляли позиції українських військових – штаб АТО


Танк сепаратистів у Макіївці, грудень 2014 року (©Shutterstock)
Танк сепаратистів у Макіївці, грудень 2014 року (©Shutterstock)

За добу бойовики 48 разів обстріляли позиції українських військових, повідомляють у прес-центрі штабу АТО.

«З танків та мінометів били по міській інфраструктурі Первомайського та Опитного, що неподалік Донецька. Загалом на цьому напрямку було 34 випадки застосування зброї проти українських воїнів. З 120-міліметрових мінометів, гаубиць калібру 152 міліметрів і танків загарбники майже постійно обстрілюють Авдіївку, Опитне, Піски, Водяне, шахту «Бутовка», Березове та Карловку», – йдеться у повідомленні.

За даними штабу, поблизу Мар’їнки бойовики стріляли з мінометів калібру 120 міліметрів, а Луганське, що неподалік Артемівська, обстріляли із 152-міліметрових артилерійських систем.

Впродовж тижня сепаратисти здійснили 565 обстрілів по позиціях українських військових та населених пунктах, додають у штабі АТО.

Проросійські бойовики на своїх сайтах звинувачують Збройні сили України у порушенні режиму припинення вогню на Донбасі, зокрема, кажуть про 38 випадків порушень з боку українських військових за добу.

Мінські угоди, укладені в лютому, передбачають припинення вогню на Донбасі, також відведення важкого озброєння від лінії розмежування. Проте угоди повністю не виконуються, сторони конфлікту звинувачують одна одну в порушенні домовленостей.

XS
SM
MD
LG