Доступність посилання

ТОП новини

АТО: бойовики не припиняють обстрілів, епіцентр напруження – донецький напрямок


©Shutterstock
©Shutterstock

У прес-центрі АТО у понеділок вранці повідомляють про продовження бойовиками обстрілів позицій українських військових і особливу напруженість на донецькому напрямку. Про це йдеться у повідомленні прес-центру у Фейсбуку.

«За минулу добу підконтрольні Кремлю бандформування 85 разів обстріляли наші позиції й мирні населені пункти. Все частіше бойовики застосовують важке озброєння, яке заборонено Мінськими домовленостями. Епіцентром напруженості залишається донецький напрямок. Тут зафіксовано 52 обстріли наших позицій та мирного населення. Вже сьогодні після півночі проросійські найманці вдарили з гранатометів різних систем по Кримському та Золотому, що на Луганщині. Біля Артемівська з мінометів обстріляли Богуславське. В Мар’їнці активно працюють ворожі снайпери. Під ранок бойовики 20 реактивними снарядами РСЗО «Град» вдарили по Нижньому», – мовиться в повідомленні.

Зранку понеділка зафіксовано близько 10 випадків застосування бойовиками зброї проти сил АТО, зауважили у штабі.

Проросійські бойовики на своїх сайтах звинувачують Збройні сили України у порушенні режиму припинення вогню на Донбасі, поки що оновленої інформації про те, як минула ніч на Сході, вони не надають.

Мінські угоди, укладені в лютому, передбачають припинення вогню на Донбасі, а також відведення важкого озброєння від лінії розмежування. Проте угоди повністю не виконуються, сторони конфлікту звинувачують одна одну в порушенні домовленостей.

XS
SM
MD
LG