Доступність посилання

ТОП новини

У Брюсселі відбудеться екстрений саміт через боргову кризу Греції


У Брюсселі 22 червня лідери 18 країн єврозони зустрінуться з прем’єр-міністром Греції Алексісом Ципрасом, щоб спробувати знайти вихід із боргової кризи, в якій опинилися Афіни.

Перед екстреним самітом офіс Ципраса повідомив, що грецький прем’єр представив план розв’язання проблем на телефонній конференції 21 червня. У ній взяли участь, крім самого Ципраса, канцлер Німеччини Анґела Меркель, президент Франції Франсуа Олланд і президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер.

Єврокомісар з економіки П’єр Московісі заявив 22 червня, що саміт буде «абсолютно вирішальним моментом», і додав, що вірить у досягнення угоди, яка дозволить Греції уникнути дефолту. Останні пропозиції Греції «йдуть у правильному напрямку», наголосив Московісі.

Греція має до кінця червня досягти угоди з міжнародними кредиторами або постане перед дефолтом на суму 1,5 мільярда євро.

Євросоюз, Міжнародний валютний фонд і Європейський центральний банк не хочуть розблоковувати допомогу Греції, доки Афіни не погодяться на запропоновані кредиторами непопулярні економічні реформи.

XS
SM
MD
LG