Доступність посилання

ТОП новини

Крим не сприймав праворадикальну ідеологію, з якою до них їхав Майдан – Янукович


Віктор Янукович (архівне фото)
Віктор Янукович (архівне фото)

Віктор Янукович, що був президентом України у 2010-2014 роках і втратив звання президента за законом від 18 червня 2015 року, заявляє про те, що причиною проведення незаконного референдуму у Криму і як наслідок – анексії півострова Росією стало несприйняття кримчанами праворадикальної ідеології, яку намагався нав’язати Майдан. Про це Янукович заявив в інтерв’ю ВВС.

«Майдан налякав і Крим, і Донбас, і південний схід України своїми праворадикальними поглядами. Ось це головне питання, яке було, яке призвело до того, що населення почало створювати загони самооборони і захищати себе. І Верховна Рада Криму ухвалила рішення провести референдум. Яку позицію займала тут Росія? Росія не могла бути осторонь цього конфлікту. Звичайно, не могла бути осторонь», – сказав Янукович.

Причиною проведення незаконного референдуму в Криму Янукович назвав страх населення за своє майбутнє.

«Крим, коли проводив референдум, у людей був страх за своє майбутнє, за майбутнє своїх дітей», – заявив Янукович.

На його думку, населення Криму завжди було проросійським, і тому не могло сприйняти радикального націоналістичного руху, який поширювався з Києва.

«Це наслідок того, що зробив Майдан. Це наслідок того радикального націоналістичного руху, який налякав населення Криму, яке традиційно було проросійським», – додав Янукович.

Про перспективи повернення Криму Янукович сказав: «Це сьогодні вже факт, який трапився. Але сьогодні йде війна. Сьогодні говорити про Крим, що ми повернемо Крим ... Як? Війною? Ще війна потрібна?».

Віктор Янукович, що є в Україні фігурантом кількох кримінальних справ і розшукується Інтерполом, утік з Києва в ніч на 22 лютого 2014 року і невдовзі остаточно залишив Україну. Наразі він перебуває на території Росії.

XS
SM
MD
LG