Доступність посилання

ТОП новини

АТО: від початку доби бойовики понад 20 разів порушували режим тиші на різних ділянках фронту


©Shutterstock
©Shutterstock

У прес-центрі АТО у вівторок вранці повідомляють про продовження бойовиками обстрілів позицій українських військових і найбільш напружену ситуацію минулої ночі на артемівському напрямку. Про це йдеться у повідомленні прес-центру у Фейсбуку.

«За минулу добу, 22 червня, незаконні збройні формування 85 разів обстріляли позиції українських військ та інфраструктуру мирних населених пунктів. Вогневих ударів бойовики завдавали із РСЗВ, танків, гаубиць калібру 122 та 152 міліметри, а також 120-міліметрових мінометів. Найгарячіше вчора було у населених пунктах поблизу Донецька. З початку цієї доби бандити понад 20 разів порушили режим тиші на різних ділянках фронту. Найбільш активно цієї ночі найманці Кремля діяли на артемівському напрямку. Майже десять разів із 122-міліметрових артсистем та мінометів калібру 120 міліметри вони вдарили по Золотому, Попасній, Розівці, Зайцевому та Троїцькому. Тричі під ранок із заборонених мінометів, гранатометів та зенітних установок бойовики завдали вогневих ударів по наших позиціях під Мар’їнкою», – мовиться в повідомленні.

За даними прес-центру АТО, вночі повітряну розвідку здійснювали понад десять безпілотників бойовиків, найактивніше на Луганщині.

Проросійські бойовики на своїх сайтах звинувачують Збройні сили України у порушенні режиму припинення вогню на Донбасі, поки що оновленої інформації про те, як минула ніч на сході, вони не надають.

Мінські угоди, укладені в лютому, передбачають припинення вогню на Донбасі, а також відведення важкого озброєння від лінії розмежування. Проте угоди повністю не виконуються, сторони конфлікту звинувачують одна одну в порушенні домовленостей.

XS
SM
MD
LG