Доступність посилання

ТОП новини

Представники сепаратистів у Мінську повторюють план Путіна


Денис Пушилін (л) і Владислав Дейнего (п), архівне фото
Денис Пушилін (л) і Владислав Дейнего (п), архівне фото

Представники визнаних в Україні терористичними угруповань «ДНР» і «ЛНР» звинуватили Україну у блокуванні перемов і висловили свої вимоги, які збігаються з позицією президента Росії Володимира Путіна.

Після завершення п’ятого раунду консультацій робочих підгруп щодо врегулювання ситуації на Донбасі та засідання Тристоронньої контактної групи в Мінську, зокрема, Владислав Дейнего з угруповання «ЛНР» заявив, що в Україні заблоковано закон про «особливий статус» Донбасу, а також закон про вибори.

«Щодо питання модальності проведення місцевих виборів, тут спостерігається імітація зі сторони України. Досі немає ніяких пропозицій ні щодо виборів, ні щодо конституційної реформи», – стверджує він.

Денис Пушилін із угруповання «ДНР» повідомив, що підгрупа з політичних питань буде збиратися щотижня, а інші – двічі на місяць. Він також висловив зацікавленість саме в політичних рішеннях: «Після них з’явиться можливість вирішувати і питання військового плану, в тому числі нарешті зупинити обстріли… Тим не менше, не вистачає одного – бажання та дій зі сторони України».

Представники сепаратистів таким чином повторили позицію Путіна, який нещодавно в Санкт-Петербурзі під час Міжнародного економічного форуму сказав, що на Донбасі буде мир і зупинитися стрілянина тільки тоді, коли будуть політичні домовленості.

Позиція ж української сторони полягає в тому, що, відповідно до мінських домовленостей, спочатку треба припинити вогонь, а потім провести на Донбасі місцеві вибори за українським законодавством і відтак шукати політичний компроміс із обраними на них законними представниками окупованих нині територій, а не з нинішніми ватажками збройних сепаратистів, які захопили ці території силою.

XS
SM
MD
LG