Доступність посилання

ТОП новини

АТО: бойовики стріляли з мінометів вздовж усієї лінії розмежування


©Shutterstock
©Shutterstock

У прес-центрі АТО у середу вранці повідомляють про продовження бойовиками обстрілів позицій українських військових із заборонених мінськими домовленостями видів зброї. Про це йдеться у повідомленні прес-центру у Фейсбуку.

«Впродовж минулої доби бойовики проросійських незаконних збройних формувань 64 рази обстрілювали наші позиції та мирне населення.
Найпопулярнішими серед кремлівських найманців залишаються заборонені мінськими домовленостями міномети калібру 120 міліметри. З них бойовики щонайменше 25 разів гатили вздовж усієї лінії розмежування сторін. Окрім того, зафіксовані численні випадки застосування противником артилерійських систем калібру 122 та 152 міліметри. Найскладніша ситуація залишається в районі Донецька, зокрема на підступах до населених пунктів Мар’їнка, Піски та Опитне. Також на Луганщині тривали обстріли Станиці Луганської, Сокольників, Щастя. А поблизу Артемівська від ворожого вогню потерпали Ленінське, Лозове, Кірове та інші населені пункти», – йдеться в повідомленні.

В штабі АТО однак зауважують, що після півночі активність бойовиків дещо знизилась, але ніч була неспокійною в Мар’їнці, Опитному, Красногорівці та Широкиному.

Проросійські бойовики на своїх сайтах звинувачують Збройні сили України у порушенні режиму припинення вогню на Донбасі, поки що оновленої інформації про те, як минула ніч на Сході, вони не надають.

XS
SM
MD
LG