Доступність посилання

ТОП новини

СБУ повідомила про припинення діяльності «секти догналітів»


Емблема Служби безпеки України
Емблема Служби безпеки України

На Львівщині СБУ, прокуратура, міліція та міграційна служба припинилидіяльність представників незареєстрованої організації під назвою «Українська правовірна греко-католицька церква», яка діяла під керівництвом іноземних громадян. Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України.

«Керівники цієї структури поширювали заклики сепаратистського змісту, підбурювали до релігійної нетерпимості до інших конфесій. Іноземці схвалювали терористичну діяльність так званих «ЛНР» і «ДНР», намагалися вести антиукраїнську пропаганду. Зокрема, вони оприлюднили в мережі Інтернет низку звернень до керівництва Росії з проханням «ввести іноземні війська на територію України», – ідеться у повідомленні.

Силовики провели обшуки за місцями зібрань прихильників організації. У спеціально обладнаній схованці, повідомляють в СБУ, «виявлено підроблену печатку УГКЦ та «флешки» із матеріалами щодо діяльності незареєстрованої структури».

Щодо трьох затриманих громадян Словаччини складені адміністративні протоколи, їх видворили з території України та вирішили заборонити їмв’їзд в Україну надалі. Ще двоє іноземців, у яких були відсутні паспорти, затримані в адміністративному порядку для встановлення їхніх осіб і наступного видворення з України.

На початку 2014 року, під час подій на Майдані представники організації «Українська правовірна греко-католицька церква» на чолі з громадянином Словаччини на прізвище Догнал зверталися до Міністерства культури України з листом, у якому скаржилися на встановлений у центрі Києва молитовний намет. Тоді заступник міністра Кохан закидав офіційно зареєстрованій Українській греко-католицькій церкві «порушення вимог законодавства України про свободу совісті та релігійні організації» і стверджував, що це «може слугувати підставою для порушення перед судом питання про припинення діяльності відповідних релігійних організацій».

XS
SM
MD
LG