Доступність посилання

ТОП новини

Влада Вірменії має розслідувати насильство щодо демонстрантів і журналістів – Amnesty International


Влада Вірменії має забезпечити об’єктивне і незалежне розслідування заяв про застосування надмірної сили щодо мирних демонстрантів з боку поліції. Про це йдеться в заяві міжнародної правозахисної організації Amnesty International.

«Розганяти мирну демонстрацію – незграбна тактика, якої потрібно уникати для захисту свободи слова та права на зібрання. Відеозапис, на якому показані струмені з водометів, що скидають активістів на землю, вселяє занепокоєння. Навіть якщо попередження звучали заздалегідь, водомети можуть завдати травм. Їх ніколи не можна застосовувати проти мирних демонстрантів», – наголосив заступник директора Amnesty International у Європі та Центральній Азії Денис Кривошеєв.

Представник правозахисників наголосив, що влада Вірменії розслідує справи про «хуліганство» з боку активістів, а дії поліції.

За даними Amnesty International, всього поліція Єревана 23 червня затримала 237 демонстрантів, ще 12 людей були затримані в Гюмрі.В організації також відзначають, що заяви про цілеспрямоване переслідування поліцією журналістів спонукають до тривожних висновків про свободу слова і теж потребують розслідування.

Із засудженням втручання в роботу журналістів і насильства щодо працівників ЗМІ виступили також посольства Великої Британії та США у Вірменії і – від імені Радіо Свобода – головний редактор радіостанції Ненад Пеїч.

XS
SM
MD
LG