Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі поранені 4 військових, загиблих немає – Лисенко


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

За минулу добу на Донбасі загиблих серед українських військових немає, четверо поранені, повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

За його словами, обстріли у зоні АТО не припиняються, зокрема на маріупольському напрямку тривають обстріли позицій українських військових в Широкині та Чермалику, там застосовують стрілецьку зброю та міномети.

«На донецькому напрямку ситуація залишається стабільно напруженою. Вогонь на західних околицях Донецька не стихає, особливо активно бойовики стріляють під Опитним, Мар’їнкою та у Пісках. Зафіксовано використання 120-міліметрових мінометів з боку бойовиків, працюють ворожі снайпери. Водночас фактів застосування великокаліберної ствольної артилерії з боку противника вчора не було», – зазначив Лисенко.

Речник АТО додав, що на луганському напрямку найскладніша ситуація зберігається на центральній ділянці в районі Бахмутської траси.

Сепаратисти на своїх сайтах звинувачують Збройні сили України у порушенні мінських угод, зокрема, заявляють, що за добу українські військові десять разів порушили режим припинення вогню.

Чергові мінські угоди передбачають припинення вогню на Донбасі, також відведення важкого озброєння від лінії розмежування. Проте угоди повністю не виконуються, а сторони конфлікту звинувачують одна одну в порушенні домовленостей.

XS
SM
MD
LG