Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську знизили вартість проїзду на 18 маршрутах


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

У Дніпропетровську знизили тарифи на проїзд у 18 автобусних маршрутах громадського транспорту. Про це повідомила директор департаменту транспорту та зв’язку Дніпропетровської міської ради Ірина Прилипа.

«На сьогодні економічна ситуація дозволяє зменшити тариф на проїзд у деяких автобусних маршрутах з 6 або 5.50 до 5 гривень або навіть і до 4 гривень», – заявила вона.

За її даними, до 5 гривень знижено вартість проїзду на 16 маршрутах, до 4 грн – на двох, більшість цих маршрутів не дублюєтьсяелектротранспортом.

За словами Прилипи, влада також веде роботу з перевізниками щодо зменшення ціни проїзду на інших маршрутах та запровадження «пільгових графіків».

У березні десятки жителів Дніпропетровська пікетували міськраду, вимагаючи від влади «затвердити обґрунтовані тарифи» на проїзд у маршрутках. За їхніми даними, навіть після збільшення витрат на пальне на маршрутах, які «не покриваються» громадським транспортом, проїзд у маршрутках має складати не більш ніж 4-4,5 гривні.

14 березня, за рішенням влади, вартість проїзду в маршрутках зросла до 5,5 – 6 гривень і стала найдорожчою серед обласних центрів України. У Дніпропетровську діє 136 автобусних маршрутів громадського транспорту.

XS
SM
MD
LG