Доступність посилання

ТОП новини

Червоний Хрест на Донбасі надає гуманітарну допомогу зі власних запасів – речник


Представники Червоного Хреста, архівне фото
Представники Червоного Хреста, архівне фото

Червоний Хрест на Донбасі надає гуманітарну допомогу населенню зі власних запасів на складах організації. Про це в інтерв’ю проекту Радіо Свобода «​Донбас.Реалії» повідомив прес-секретар Міжнародного комітету Червоного Хреста в Україні Ашот Астабацян.

«На сьогодні ми продовжуємо надавати гуманітарну допомогу населенню. Це і продовольство, і засоби гігієни, і будматеріали, які дають можливість людям відновити пошкоджене внаслідок бойових дій житло, а також медикаменти, які ми направляємо до лікарень. Уся ця допомога надається з наших запасів на складах. Утім, як ви розумієте, ці запаси не нескінченні», – зазначив він, відповідаючи на запитання, чи є проблеми із доставкою гуманітарних вантажів на окуповану територію.

Астабацян зауважив, що пропускні пункти залишаються закритими.

23 червня в Кабміні заявили, що для гуманітарних вантажів будуть встановлені режими «зеленого коридору» на визначених пунктах допуску.

Раніше повідомлялось про деякі складнощі з доставкою гуманітарної допомоги на Донбас, про це заявляв і Гуманітарний штаб Ріната Ахметова.

Водночас українські правоохоронці зазначають про зловживання під час доставки допомоги населенню. Сьогодні Служба безпеки України спільно з Державною фіскальною службою заявили про викриття схеми ввезення під виглядом гуманітарної допомоги товарів, призначених для фінансування угруповання «ДНР».

XS
SM
MD
LG