Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ офіційно підозрює голову Апеляційного суду Києва Чернушенка


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Генеральна прокуратура повідомила про підозру голові Апеляційного суду Києва Антону Чернушенку у вчиненні незаконного втручання в роботу автоматизованої системи документообігу суду та постановленні свідомо неправосудних судових рішень.

За повідомленням прес-служби відомства, також генпрокурор Віктор Шокін ініціював перед Вищою кваліфікаційною комісією суддів України відсторонення Чернушенка від посади, а також звернувся з поданням до Верховної Ради про надання згоди на затримання та арешт судді.

На сайті Верховної Ради наразі цього подання немає.

Генпрокуратура розслідує незаконне втручання службовими особами Апеляційного суду Києва в роботу автоматизованої системи документообігу цього суду.

За результатами обшуку, проведеного 19 червня, вилучили гроші, сервери і комп’ютерне обладнання, на якому є база автоматизованої системи документообігу суду, а також встановлені систематичні факти незаконного втручання в автоматизовані системи суду з боку службових осіб Апеляційного суду, у тому числі суддів. Антон Чернушенко звинувачення у корупції заперечує.

XS
SM
MD
LG