Доступність посилання

ТОП новини

Вірменський прем’єр закликав учасників протесту розблокувати проспект Баграмяна


У Вірменії сотні учасників акції протесту блокують вулицю в Єревані, 24 червня 2015 року
У Вірменії сотні учасників акції протесту блокують вулицю в Єревані, 24 червня 2015 року

Прем’єр-міністр Вірменії Овік Абрамян звернувся до учасників акції протесту проти підвищення тарифів на електроенергію в Єревані і закликав їх розблокувати проспект Баграмяна і повернутися в конструктивне русло. Про це повідомляє вірменська редакція Радіо Свобода (Радіо Азатутюн).

Вірменський прем’єр переконаний, що блокування вулиць і перешкоджання руху транспорту суперечить Конституції Вірменії.

У Вірменії від 22 червня тривають акції протесту. Демонстранти протестують проти підвищення тарифів на електроенергію у Вірменії на 16% з 1 серпня.

Генпрокуратура Вірменії відкрила кримінальну справу у зв’язку з акцією протесту 22 червня у столиці за статтею «хуліганство».

23 червня удосвіта поліція розігнала в Єревані за допомогою водометів мітинг, який розпочався в понеділок з ініціативи руху «Ні грабунку». Проте того ж дня протестувальники знову вийшли на мітинг. У поліції пообіцяли не застосовувати жодних силових дій щодо активістів, поки акція проходить мирно.

За даними правозахисників, всього поліція в Єревані затримала 237 демонстрантів, ще 12 – в місті Гюмрі. Серед затриманих силовиками були і журналісти, зокрема з вірменської служби Радіо Свобода. В міжнародній правозахисній організації Amnesty International заявили: заяви про цілеспрямоване переслідування поліцією журналістів спонукають до тривожних висновків про свободу слова і теж потребують розслідування. Поліція Єревана вибачилася за свої дії щодо працівників ЗМІ і пообіцяла відшкодування матеріальних збитків через пошкоджену техніку.

XS
SM
MD
LG