Доступність посилання

ТОП новини

Росія: Дмитро Кисельов і журналісти «Росії-1» отримують телепремії «за Донбас»


У Росії відома різко пропагандистською спрямованістю телепрограма «Вести недели» і її ведучий Дмитро Кисельов отримали російську телевізійну премію «Тефі» в номінації «Інформаційна програма».

У категорії «Ведучий інформаційної програми» ці нагороди отримали журналісти телеканалу «Росія-1» Марія Сіттель і Андрій Кондрашов, які ведуть головний випуск щоденної програми «Вести» о 20-й годині; ця програма теж відома останнім часом антиукраїнською спрямованістю й сюжетами на підтримку сепаратизму в Україні.

Як повідомляє російське агентство «ТАСС», Кондрашов, отримавши премію, заявив: «Це премія для всіх, хто в полі, на передовій, на Донбасі».

І в номінації «Репортер чи оператор репортажу» одну з премій отримали кілька журналістів за «Серію спеціальних репортажів із Донбасу» на телеканалі «Росія-1».

Серед інших, премію «Тефі» як найкращий актор телесеріалу отримав посмертно український актор Богдан Ступка за роль у російському багатосерійному телефільмі «Якось у Ростові», що був знятий іще 2012 року.

Російські державні засоби інформації і більшість формально незалежних останнім часом ведуть пропагандистську кампанію, серед того й за кордоном, щоб просувати позиції Кремля з таких питань, як становище в Україні чи «руйнівна роль США у світі», при цьому вдаючись до спотворення подій чи й до прямої дезінформації. Працівники російських ЗМІ часто нелегально перебувають в окупованій частині Донбасу, позитивно висвітлюючи діяльність керованих Росією сепаратистів. Через такі дії Росії в Європейському союзі й НАТО розробляють програми протистояння російській пропаганді.

XS
SM
MD
LG