Доступність посилання

ТОП новини

П’ятий день вірмени мітингують проти підвищення тарифів на електроенергію


У столиці Вірменії Єревані, а також кількох інших містах країни п’ятий день продовжуються акції протесту проти підвищення в країні тарифів на електроенергію.

Активісти залишалися у центрі вірменської столиці вночі, правопорушень не було. Станом на ранок п’ятниці ситуація спокійна, протестувальники прогулюються центральною частиною Єревана, облаштували навіть майданчик для гри у волейбол.

Мітингувальники, крім Єревана, розширили зону протестів і на Ґюмрі, друге за величиною місто країни. Там не припиняється сидячий страйк. Протестувальники заявили, що мітингуватимуть до понеділка, після чого визначать подальші кроки. Сидячі акції проходять також у містах Аштарак, Абовян і Ванадзор.

Учасники протестів у Вірменії вимагають від президента й уряду заблокувати рішення регуляторної комісії, що передбачає підвищення майже на 17 відсотків цін на електроенергію – з нинішніх 42 драмів до 49 ( приблизно 2 гривні 23 копійки) за кіловат-годину. Такого підвищення, третього за останні три роки, домоглася вірменська електроенергетична компанія-монополіст, що належить власникам із Росії.

XS
SM
MD
LG