Доступність посилання

ТОП новини

Вихід Греції з єврозони неминучий без рішення про погашення боргів упродовж 5 днів – єврокомісар


Єврокомісар Ґюнтер Еттінґер
Єврокомісар Ґюнтер Еттінґер

Єврокомісар від Німеччини Ґюнтер Еттінґер попередив про неминучість виходу Греції із єврозони, якщо Афіни не узгодять боргових зобов’язань із кредиторами упродовж найближчих днів.

Коментуючи ймовірність виходу Греції із фінансової співдружності, єврокомісар зазначив: «це не є нашою метою, але буде неминучим, якщо компроміс не буде знайдено в найближчі п’ять днів».

«Ми будемо робити все від нас залежне аж до 30 червня, для того, щоб греки продемонстрували, що вони готові до реформ», – додав Еттінґер.

Лідери Німеччини та Франції на саміті, що проходить в Брюсселі, напередодні заявили, що Греція мусить досягти остаточної домовленості з кредиторами на зустрічі 27 червня, щоб запобігти дефолту і можливому виходу із єврозони.

Напередодні надзвичайні переговори між прем’єр-міністром Греції Алексісом Ципрасом і міжнародними кредиторами завершилися без угоди для убезпечення Греції від дефолту.

Афіни мають до 30 червня включно сплатити МВФ 1 мільярд 600 мільйонів євро за отриманими раніше кредитами, але наразі не має цих коштів. Того ж дня збігає ухвалена раніше програма міжнародної фінансової допомоги Афінам в обмін на реформи й заощадження.

XS
SM
MD
LG