Доступність посилання

ТОП новини

Аваков про справу «Торнадо»: я проти огульного звинувачення на адресу всіх бійців


Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявляє, що виступає проти того, щоб у рамках розслідування справи про ймовірну причетність бійців «Торнадо» таврували всіх учасників цієї розформованої роти МВС. Про це він написав у своєму «Фейсбуці».

«Що стосується затриманих прокуратурою й арештованих судом міліціонерів на чолі з екс-командиром «Торнадо» Русланом Онищенком: триває слідство військової прокуратури, провину підозрюваних визначить суд. Але я категорично проти огульного звинувачення на адресу всіх бійців і ганебного тавра на інші добровольчі підрозділи», – зазначив Аваков.

Він додав, що наразі, на етапі розформування роти, триває переатестація частини бійців із метою визначення, де кожний із них може продовжити службу.

17 червня головний військовий прокурор України Анатолій Матіос заявив, що в роті «Торнадо» виникла злочинна група, яка на Луганщині незаконно утримувала місцевих жителів, вчиняючи проти них насильницькі дії.

У роті звинувачення на свою адресу відкидали і повʼязували такі заяви з тим, що не пускали на окуповану територію Донбасу потяги, які, за їхніми словами, нібито везли контрабанду.

У МВС наразі триває службове розслідування щодо висловлених на адресу «Торнадо» звинувачень.

XS
SM
MD
LG