Доступність посилання

ТОП новини

У прес-центрі АТО повідомляють про ще 35 обстрілів українських позицій


Донецькі сепаратисти, ілюстраційне фото
Донецькі сепаратисти, ілюстраційне фото

У прес-центрі штабу антитерористичної операції повідомляють, що впродовж дня у п’ятницю, 26 червня, сепаратисти знову близько 35 разів обстріляли позиції сил АТО вздовж усієї лінії розмежування сторін.

«Бойовики проросійських гібридних бандформувань не припиняють чинити збройні провокації проти українських воїнів», – заявив речник АТО Антон Миронович.

За його словами, найскладнішою ситуація залишається біля тимчасово окупованого «кремлівськими найманцями» Донецька.

Зокрема, позиції українських військ поблизу Авдіївки сепаратисти обстріляли з заборонених мінськими домовленостями мінометів калібру 120 міліметрів.

Піски, Опитне, Мар’їнку та шахту «Бутовка» неодноразово було обстріляно з гранатометів різних систем, кулеметів великого калібру та стрілецької зброї.

По Майорську, що біля Артемівська, стріляли 82-міліметрові міномети. По Ленінському – ворожий танк.

Не спадає напруження й на підступах до Маріуполя, додав речник: «По Гранітному, Старогнатівці й Бердянському російсько-терористичні війська били з гаубиць калібру 152 міліметри».

Крім того, сказав він, бійці сил АТО вчасно виявляють та подавляють вогневі точки незаконних збройних формувань. При цьому сьогодні вони застосовували гранатомети, стрілецьку зброю та 82-міліметрові міномети, що дозволені угодами, ухваленими в Мінську.

Окрім того, на Луганщині, біля Кримського, зранку українські воїни дали відсіч ворожій диверсійно-розвідувальній групі; бойовики вкотре, зазнавши втрат, відступили, повідомив речник.

Відео: Військове телебачення України

Сепаратисти, які зазвичай оприлюднюють під вечір свої заяви, звинувачуючи українські війська в обстрілах їхніх позицій протягом попереднього дня, увечері у п’ятницю ще не публікували таких заяв на загальнодоступних ресурсах.

На лінії контакту сторін конфлікту в частині сходу України, відповідно до мінських домовленостей, іще з 15 лютого теоретично діє режим припинення вогню, важкі озброєння мали бути відведені від неї на відстань поза досяжність пострілу. Але порушення стаються постійно, обидві сторони звинувачують противника у провокаціях.

XS
SM
MD
LG