Доступність посилання

ТОП новини

Парламент через подання Генпрокуратури має примусити Льовочкіна з’явитись на допит – Аваков


Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявляє про кількаразове ігнорування народним депутатом від «Опозиційного блоку» Сергієм Льовочкіним викликів на допит в МВС у справі про вбивство колишнього депутата-регіонала Олега Калашникова. Про це Аваков написав на своїй сторінці у Фейсбуку.

«Екс глава адміністрації Януковича - Сергій Льовочкін не з’являється на неодноразові виклики на допит у зв'язку з розслідуванням справи про вбивство Калашникова. Ховається за депутатською недоторканністю. Така поведінка депутата від ПР – пряме перешкоджання об'єктивному розслідуванню вбивства у минулому його ж однопартійця», – пише Аваков.

На думку міністра МВС, щоб примусити Сергія Льовочкіна з’явитися на допит, треба домогтися згоди від парламенту на його примусове доставлення в правоохоронні органи.

«МВС вже зверталося безпосередньо до голови Верховної ради з проханням забезпечити свідчення депутата, що мають важливе значення для слідства у цій резонансній справі. Результату - нуль…МВС подало звернення в Генпрокуратуру з пропозицією внести відповідне подання до парламенту щодо забезпечення примусового доставлення депутата Сергія Льовочкіна на допит в якості свідка у справі про умисне вбивство», – додав Аваков.

25 травня у МВС повідомили, що народного депутата від «Опозиційного блоку» Сергія Льовочкіна та позафракційного Сергія Клюєва викликають на допит як свідків у справі про вбивство колишнього регіонала Олега Калашникова. 4 червня заступник керівника фракції «Опозиційний блок» Сергій Льовочкін заявив, що не отримував повісток на допит як свідок у справі про вбивство Калашникова.

15 квітня у Києві вбили депутата Верховної Ради п’ятого скликання, регіонала Олега Калашникова. МВС розглядає низку версій: про політичну діяльність Калашникова, його бізнес-інтереси, зокрема щодо позик і боргів, особисті відносини та пограбування.

XS
SM
MD
LG