Доступність посилання

ТОП новини

У столиці Росії знову протестували проти вторгнення до України


Архівне фото. Один із низки одиночних пікетів у центрі столиці Росії, які проводили 19 квітня 2015 року
Архівне фото. Один із низки одиночних пікетів у центрі столиці Росії, які проводили 19 квітня 2015 року

У столиці Росії Москві відбувся узгоджений пікет проти російського вторгнення в Україну: близько 25 активістів руху «Солідарність», незважаючи на дощ, вийшли у неділю до станції метро «Добринінська» в центральній частині міста, на Садовому кільці.

Учасники антивоєнного пікету тримали плакати: «Свободу Надії Савченко», «Маріуполь – це Україна», «З війною треба закінчувати», «Агресія проти України, криза в Росії – Путіна у відставку!», повідомляє з Москви агентство УНІАН.

Деякі учасники акції тримали й плакати з цитатами з заяв убитого опозиційного політика Бориса Нємцова: «Похорон псковських десантників, які загинули на полях бою в Луганській області, не залишають ніяких сумнівів у тому, що на сході України воюють регулярні російські війська»; «Операція захоплення Криму почалася, коли Янукович іще був у Києві»; «Я не хочу, щоб гинули люди. Не хочу, щоб гинули росіяни, не хочу, щоб гинули українці»; «Я вважаю злочином, просто справжнісіньким злочином війну проти України» та інші.

Багато перехожих поводилися дуже агресивно, називаючи учасників акції «фашистами і бандерівцями», й заявляючи, що ті хочуть у Росії відкрити «другий фронт».

Як кажуть організатори акції, її головне завдання – інформувати громадян Росії про соціально-економічні та політичні наслідки війни з Україною для самої Росії.

Російський рух «Солідарність» регулярно проводить такі пікети вже понад рік – іще з весни 2014-го.

Росія офіційно заперечує, що взагалі хоч якось причетна до подій на сході України, визнаючи тільки, що туди їдуть воювати російські «добровольці», й заявляючи, що нічого не може з цим зробити. У світі ж наводять щодня все нові докази присутності на сході України не тільки російських озброєнь, а й регулярних військ Збройних сил Росії.

XS
SM
MD
LG