Доступність посилання

ТОП новини

Кримські екологи протестують проти вивезення сміття з Бахчисарая до Севастополя


Якщо фактична влада Севастополя дозволить керівництву Бахчисарая зберігати сміття на полігоні твердих побутових відходів в Інкермані, реакція місцевих екологів буде різкою, заявила кореспонденту «Крим.Реаліі» голова громадської екологічної ради Маргарита Литвиненко.

«Ми вже неодноразово публічно заявляли, що інкерманський полігон твердих побутових відходів існує нелегально, оскільки так і не був введений в експлуатацію згідно з нормами чинного законодавства. Отже, вивіз сміття на цей полігон з регіонів Криму є абсолютно неприйнятним», – сказала Литвиненко у понеділок, 29 червня.

Вона наголосила, що форма протесту місцевими активістами не обговорювалася, оскільки це питання ще вирішується.

«Ми не говорили про конкретні форми протесту, але те, що цей протест буде – у цьому я можу бути впевнена», – наголосила Маргарита Литвиненко.

Раніше голова бахчисарайської адміністрації Володимир Верховод заявив, що наразі йдуть переговори про вивезення побутових відходів з Бахчисарая на відповідний полігон твердих побутових відходів у Севастополі.

Екологи та місцеві жителі неодноразово скаржилися на постійне забруднення річки Чорної, в яку потрапляють стоки з нелегального звалища, розташованого в Інкермані.

XS
SM
MD
LG