Доступність посилання

ТОП новини

У Криму перенесли розгляд апеляції у справі активіста Євромайдану


Олександр Костенко
Олександр Костенко

Розгляд у «Верховному суді» Криму апеляційної скарги у справі кримського активіста Євромайдану Олександра Костенка, засудженого в Криму до тюремного ув’язнення, перенесли на 8 липня. Про це проекту Радіо Свобода «Крим. Реалії» повідомив адвокат Костенка Дмитро Сотников.

За словами адвоката, причиною перенесення засідання стало те, що підсудного не сповістили про розгляд справи за 7 днів, як того вимагає російське законодавство, що діє на півострові після його анексії в березні 2014 року.

Раніше повідомлялося, що засідання у «Верховному суді» Криму щодо апеляції у справі Костенка, заплановане на 30 червня, затрималося більш ніж на дві години.

Олександра Костенка в Криму засудили до 4,2 року ув’язнення. За версією слідства, 18 лютого 2014 в ході «масових заворушень» у Києві Костенко заподіяв тілесні ушкодження співробітнику кримського спецпідрозділу «Беркут». Активіст також, як стверджують силовики, без передбаченого законом дозволу, незаконно зберігав за місцем проживання нарізний ствол.

Костенко не визнає звинувачень. Його адвокат подав апеляційну скаргу до «Верховного суду» Криму і заявив про намір скаржитися до Європейського суду з прав людини.

Раніше адвокат повідомляв про застосування тортур до його підзахисного в СІЗО Сімферополя, де він перебував після затримання і весь період слідства.

XS
SM
MD
LG